Po steakovém menu jsme si pro Vás připravili odlehčenou Českou nabídku. Vybrali jsme klasické suroviny a upravili je zábavným a moderním způsobem. Menu je zdravé, barevné a svěží, skoro až jarní, jako počasí venku…
PŘIJĎTE NA KRÉTU A MY VÁM UKÁŽEME, ŽE ČESKÁ KUCHYNĚ NEMUSÍ BÝT TĚŽKÁ, PRÁVĚ NAOPAK!
České menu v moderním kabátě v našem novém speciálním menu!
1. – 22.3. 2024
POLÉVKA – bramborový krém v němž se díky zelenině a majoránce nezapře klasická bramboračka je doplněný uzeným pstruhem zabaleným v kapustovém listu a křupavými slaninovými škvarečky. SKRYTÝ POKLAD!
![Moderní české menu - bramboračka trochu jinak](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/03/EQF02264-1024x683.jpg)
PRVNÍ PŘEDKRM je opečený domácí lokš s trhaným králičím stehnem. Šmrnc mu dodává marmeláda z jablek, zajímavost rakytník a křupavost vídeňská cibulka. TRHÁK!
![Moderní české menu - domácí lokš s trhaným králičím stehnem](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/03/EQF02340-1024x683.jpg)
DRUHÝ PŘEDKRM je nakládaný pstruh lososovitý s kefírovou omáčkou a koprem. Chuť doplňuje ztracené vejce 62st, které se jemně rozteče do omáčky, kopr, křen a bramborová sláma, která vám krásně křupne v puse. NEJEN PRO MILOVNÍKY KOPRU!
![Moderní české menu - nakládaný pstruh lososovitý](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/03/EQF02282-1024x683.jpg)
Hlavní chody ČESKÉHO MENU jsou:
Králík, přesněji vykoštěné králičí stehno je upravené metodou sous-vide, zabalené v pancettě s estragonovou omáčkou. Celý pokrm zjemní celerové pyré s jablky a chuťově i barvou rozsvítí hráškové lusky a barevná mrkev. INŽENÝR KRÁLÍK!
![Moderní české menu - králičí stehno sous-vide a estragonovou omáčkou](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/03/EQF02322-1024x683.jpg)
PSTRUH, tentokrát dvě opečená filátka s kůží. Přílohou jim je černá čočka beluga, nakládaný fenyklový salátek s osvěžujícím grepem a pomerančem a nakládaná jablka v zázvoru s tonka fazolí. Kaviár z červené cibule a bylinkový olej jsou pak moderními doplňky. SKOROJARO!
![Moderní české menu - filátka z pstruha s černou čočkou beluga](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/03/EQF02292-1024x683.jpg)
SALÁT je polníčkový s jogurtovým dresingem, nivou, pečenými jablky a vlašskými ořechy. ZDRAVĚ HRAVĚ!
![Moderní české menu - polníčkový salát](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/03/EQF02345-1024x683.jpg)
Dezert je tradiční česká ŽEMLOVKA z vánočky s tonka fazolí, doplněná pečenými sladkokyselými jablky s pekany a tvarohovým krémem s citrónem. Žemlovku zdobí pusinky z opáleného bílku s citronovou kůrou. TRADICE SE MUSÍ DODRŽOVAT!
![Moderní české menu - žemlovka v netradičním pojetí](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/03/EQF02305-1024x683.jpg)
Přijďte si pochutnat Na Krétu, těšíme se na Vás! Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849