S příchodem jara se do kuchyně vrací jedna z nejoblíbenějších sezónních surovin – čerstvý chřest. V restauraci Na Krétě jsme připravili speciální chřestové menu, které oslavuje tuto lahodnou zeleninu v tradičních i moderních úpravách. Už jste se stejně jako my nemohli dočkat?!
Proč chřest milujeme?
Chřest je symbolem jarní kuchyně. Je lehký, zdravý a v kombinaci s kvalitními surovinami vytváří výjimečné chuťové zážitky. Využíváme čerstvý český chřest od prověřených dodavatelů. Jako již tradičně si pro něj jezdíme do Hostína u Vojkovic a připravujeme z něj pokrmy, které podtrhují jeho přirozenou chuť.
Loňské chřestové hity i nové speciality!
CHŘESTOVÝ SPECIÁL NA KRÉTĚ
ČESKÝ CHŘEST Z HOSTÍNA U VOJKOVIC NA KRÉTĚ
1. – 29. 5. 2025
Tradiční chřestové menu v restauraci Na Krétě!
POLÉVKA
CHŘESTOVÝ KRÉM
Jako polévku jsme připravili jako již tradičně CHŘESTOVÝ KRÉM. Letos jej servírujeme se smaženou chřestovo-slaninovou kroketou.

PŘEDKRMY S CHŘESTEM
RESTOVANÍ SMRŽI NA MÁSLE A BÍLÉM VÍNĚ
Smrže plníme kuřecí fáší s zeleným chřestem a restujeme na másle s bílým vínem. Doplňujeme smetanovou omáčkou a pažitkovým olejem.

GRILOVANÝ ZELENÝ CHŘEST
servírujeme v košíčku z parmské šunky se zastřeným vejcem a holandskou espumou.

HLAVNÍ CHODY S CHŘESTEM
Hlavní jídla kombinují chřest s prvotřídním masem i čerstvými rybami:
PRVNÍ HLAVNÍ CHOD – TAGLIATELLE S CHŘESTEM A PARMSKOU ŠUNKOU
ČERSTVÉ TAGLIATELLE podáváme s pecorinovou omáčkou, bílým a zeleným chřestem a parmskou šunkou.

DRUHÝ HLAVNÍ CHOD – STEAK Z LOSOSA
STEAK Z LOSOSA doplňuje blanšírovaný zelený chřest, tradiční holandská omáčka a restované grenaille.

TŘETÍ HLAVNÍ CHOD – RIB EYE STEAK
RIB EYE STEAK podáváme s krémovou houbovou omáčkou, zeleným chřestem a hranolky typu „lodičky“.

LEHKÁ VARIANTA – CHŘESTOVÝ SALÁT CAESAR
Klasický caesar salát jsme ozvláštnili blanšírovaným zeleným chřestem a zastřeným vejcem. Nemůže chybět ani slaninový chips a krutony. Samozřejmostí je ančovičkový dressing.

SLADKÁ TEČKA
I dezert může být inspirován svěžestí jara:
ROZLOŽENÝ DUBAJSKÝ PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE
Největší hit současnosti nyní i Na Krétě. Nebyli by jsme to ale my, abychom jej nějak neozvláštnili. Servírujeme jej v rozložené podobě, ale i v našem dezertu najdete všechny klíčové ingredience jako je čokoláda, pistácie a těsto kataifi.

Těšíme se na Vás na jarní Krétě a od 4. května již i na sluncem zalité terásce!
Sezóna chřestu
Sezóna chřestu trvá jen několik týdnů. Každý recept z chřestu v našem menu je připravován s maximálním důrazem na čerstvost a sezónnost.
Nenechte si ujít tuto jedinečnou gastronomickou příležitost. Přijďte ochutnat naše chřestové menu a zažijte jaro na talíři.
Prohlédněte si naše stálé menu pro více kulinářských zážitků! .Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Objevte restauraci Na Krétě, ideálně situovanou na půli cesty mezi Prahou a Plzní, kde vás čeká nezapomenutelný gastronomický zážitek. Nabízíme fine dining poblíž Prahy, který potěší vaše chuťové buňky, aniž by zatížil vaši peněženku. Přijďte si vychutnat špičkovou kuchyni za rozumné ceny a dopřejte si luxusní večeři, kterou si zasloužíte.
Rezervujte si stůl a vychutnejte si chřestové menu plné jarních chutí.
Těšíme se na vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849