Italská kuchyně je celosvětově velmi oblíbená pro svou čerstvost, barevnost a také jednoduchost! Stačí tři správné ingredience a máte poklad, čili TESORO! My vám přinášíme naše poklady a zveme vás na fine dining do LETNÍ ITÁLIE na Krétu!
DELIZIOSO! FANTASTICO! PERFETTO!
Benvenuti in Italia – Na Krétě!
25.7. – 21.8. 2025
POLÉVKA – ZUPPA DI POMODORO / TOMATOVÝ KRÉM – klasika doladěná italským sýrem „mozarella straciatella“ a bazalkovým pestem. Třešničkou na dortu je pak panzanella shot, tedy zeleninový krém, inspirovaný italským salátem „panzanella“. CHUŤ LÉTA!

PRVNÍ PŘEDKRM PROSCIUTO E MELONE
Dva druhy melounů – kantalupe a galia podáváme s vláčnou italskou parmskou šunkou. Naši kuchaři k pokrmu připravili domácí bylinkovou focacciu. BAREVNÁ KLASIKA!

DRUHÝ PŘEDKRM FIORI DI ZUCCA / SMAŽENÝ PLNĚNÝ KVĚT CUKETY
Loňský obrovský HIT – cuketové květy plněné ricottou a bylinkami smažené v těstíčku s rajčatovou salsou. Tuhle italskou lahůdku musíte vyzkoušet! BUDETE SI CHTÍT DÁT JEŠTĚ JEDNU!

SALÁT INSALATA CAPESANTE AROSTO / SALÁT S RESTOVANÝMI HŘEBENATKAMI
Míchaný salát podáváme s restovanými mušlemi svatého Jakuba (hřebenatkami) doplňujeme segmenty pomeranče s nakládaným fenyklem a granátovým jablíčkem. Chuť dolaďuje italská bylinková zálivka „gremolata“. PRO GURMÁNY!

Hlavní chody ITALSKÉHO MENU jsou:
PRVNÍ HLAVNÍ CHOD – PORCHETTA CON PATATE ARROSTO / PORCHETTA S ROZMARÝNOVÝMI BRAMBORAMI A ŠPENÁTEM
Vepřový bůček plněný směsí italských bylinek, v našem podání doplněný o vepřovou panenku, se dlouho peče v troubě a servíruje s opečenými rozmarýnovými bramborami. Podáváme na lůžku z listového špenátu! Přeléváme bylinkovou gremolatou. TUHLE ITALSKOU KLASIKU SI NESMÍTE NECHAT UJÍT!

DRUHÝ HLAVNÍ CHOD – TAGLIATELLE ALLE VONGOLE E LIMONE / TAGLIATELLE SE SRDCOVKYMI A CITRÓNEM
Čerstvé tagliatelle s mušlemi typu vongole (srdcovky) doplňuje jemná citronovo-máslová omáčka, parmazán a hladkolistá petržel. JEMNÁ CHUŤ – SILNÝ ZÁŽITEK!

HLAVNÍ CHOD 3 TAGLIATELLE CON SALSICCIA / TAGLIATELLE S ITALSKOU KLOBÁSKOU
Čerstvé tagliatelle servírujeme s italskou klobásou, šalvějí, citronovou kůrou, smetanou a parmezánem. VIVA LA ITALIA!

DEZERT – LIMONE / CITRON
Citron od slavného francouzského cukráře Cedrika Groleta pro Česko objevila Iveta Fabešová. My jsme si ho udělali dle našich chutí krásně svěží s citronovým mousse, citrusovým pyré a mátou. Je čas objevit náš citrón! DOLCE A LA FINE!

Milovníci Itálie! Vřele Vás zveme na Krétu! Dali jsme si opravdu záležet a věříme, že budete spokojeni! Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Těšíme se na vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849