Italská kuchyně je celosvětově velmi oblíbená pro svou čerstvost, barevnost a také jednoduchost! Stačí tři správné ingredience a máte poklad, čili TESORO! My vám přinášíme naše poklady a zveme vás na fine dining do LETNÍ ITÁLIE na Krétu!
NAŠE ITALSKÉ MENU JE SVĚŽÍ, NÁPADITÉ A VYMAZLENÉ!
Benvenuti in Italia!
27.6. – 24.7. 2024
POLÉVKA – ZUPPA DI POMODORO / TOMATOVÝ KRÉM V našem podání je tahle klasika doladěná “bruschettou a la caprese”, tedy rajčátky s mozzarellou na opečené bagetce.
PRVNÍ PŘEDKRM CAPESANTE GRATINATE / GRATINOVANÉ MUŠLE SV. JAKUBA
Čerstvé mušle svatého Jakuba, jinak také hřebenatky, sypeme bylinkovou strouhankou a zapékáme pod grilem. Tento jednoduchý recept je perlou každého italského jídelníčku!
DRUHÝ PŘEDKRM FIORI DI ZUCCA / SMAŽENÝ KVĚT CUKETY
Chceme vás neustále něčím překvapovat a tak jsme připravili cuketové květy plněné ricottou a bylinkami smažené v těstíčku s rajčatovou salsou. Tuhle italskou lahůdku musíte vyzkoušet!
SALÁT PANZANELLA CON POLPO / PANZANELLA S CHOBOTNICÍ
Toskánský salát, jehož hlavními ingrediencemi jsou rajčata, okurka, červená cibulka a hlavně opečený chléb ciabata, jsme doplnili nakládanou chobotnicí v bylinkové gremolatě a proslulým ligurijskými olivami tagiasche.
Hlavní chody ITALSKÉHO MENU jsou:
PRVNÍ HLAVNÍ CHOD PORCHETTA CON PATATE ARROSTO / PORCHETTA S ROZMARÝNOVÝMI BRAMBORAMI A ŠPENÁTEM
Vepřový bůček plněný směsí italských bylinek, v našem podání doplněný o vepřovou panenku, se dlouho peče v troubě a servíruje s opečenými brambůrkami na rozmarýnu. Podáváme na lůžku z listového špenátu! Tuhle italskou klasiku si nesmíte nechat ujít!
DRUHÝ HLAVNÍ CHOD RISOTTO DI SEPIA CON POLPO ALLA GRIGLIA / SÉPIOVÉ RIZOTO S GRILOVANOU CHOBOTNICÍ
Italské rizoto připravené z rýže arborio zbarvené do černá díky přidanému sépiovému barvivu servírujeme s doměkka vařeným a následně zprudka opečeným chapadlem chobotnice. Hravost a šmrnc dodává pokrmu salikornie a pomerančový gel!
HLAVNÍ CHOD 3 ARRAGOSTA ALLA GRIGLIA CON LINGUINE AL LIMONE / GRILOVANÁ LANGUSTA S TAGLIATELLEMI
Langusta je královna mezi korýši a patří mezi vysoce ceněné delikatesy! Stejně jako humr se nejprve doměkka uvaří a pak zprudka ogriluje. Dochucujeme ji jen bylinkovým máslem a jako přílohu podáváme domácí tagliatelle s jemnou citronovou omáčkou.
DEZERT – LIMONE / CITRON
Citron od slavného francouzského cukráře Cedrika Groleta pro Česko objevila Iveta Fabešová. My jsme si ho udělali dle našich chutí krásně svěží s citronovým mousse, citrusovým pyré a mátou. Je čas objevit náš citrón!
Milovníci Itálie! Vřele Vás zveme na Krétu! Dali jsme si opravdu záležet a věříme, že budete spokojeni! Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Těšíme se na vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849