Už podruhé Vám přinášíme nejtradičnější americké klasiky a chutě v moderním, ale poctivém provedení. Tentokrát jsme pro Vás připravili následující americkou nabídku:
TOHLE JE TA PRAVÁ AMERIKA!
Vydejte se s námi za oceán!
30.5. – 19.6. 2025
POLÉVKA – GUMBO je kreolská polévka z jižní Louisiany – připravuje se ze silného vývaru a svaté trojice zeleniny tedy cibule, papriky a řapíkatého celeru. Je to sytá polévka s kuřecím masem, krevetami, slaninou, klobásou a rýží. Důležitou součástí polévky je exotická okra. Jméno pokrm dostal od afrického názvu pro okru – gumbo. HUDBA PRO VAŠE UŠI!

PRVNÍ PŘEDKRM jsou kuřecí křídla Buffalo, alias BUFFALO WINGS, které servírujeme s tradiční omáčkou a dvěma druhy dipů – česnekovým a z modrého sýra. Přílohou jsou tradiční coleslaw a zeleninové hranolky. EVERGREEN!

DRUHÝ PŘEDKRM – Smažené cibulové kroužky v těstíčku je nejčastěji podávaný americký předkrm. Podáváme přelité čedarovým dipem a posypané restovanou slaninou a pažitkou. Předkrm doplňujeme salátem coleslaw. YES PLEASE!

SALÁT COBB je méně známý brácha slavného Caesara. Můžete si vybrat, zda jej budete jíst s kuřecím masem nebo krevetami. Na listech římského salátu najdete hojné množství ingrediencí: avokádo, slaninu, vejce, cherry rajčata, červenou cibulku, a okurku. Jako zálivku jsme připravili americký „ranch“ dressing. „CEASAR ´S LITTLE BROTHER!“

Hlavní chody AMERICKÉHO MENU jsou:
PRVNÍ HLAVNÍ CHOD – TEXAS BRISKET BURGER s kovbojským džemem je jedním slovem pecka! Chuťově nabombený džem dotahuje šťavnaté, dlouho pečené hovězí hrudí k naprosté dokonalosti – je v něm slaná a masitá chuť slaniny, sladkost cibule a javorového sirupu, hořkost kávy a říz whiskey. Podáváme s americkými kořeněnými bramborami. AMERICA AT ITS´ BEST!

DRUHÝ HLAVNÍ CHOD – SURF AND TURF spojuje na talíři element vody a země. Jedná se o parádní recept, kde si na své přijdou milovníci mořských plodů a hovězího steaku v jednom pokrmu. Často je označován jako symbol luxusu, protože kombinuje jedny z nejdražších surovin. My jsme zvolili hovězí US flank steak a exklusivní argentinské krevety. Doplňujeme je pečenou americkou bramborou se slaninou a zakysanou smetanou, grilovanou kukuřicí a omáčkou chimichuri. YES SIR!

DEZERT – AMERICKÉ „PANCAKES“ – jejich receptura se od českých lívanců liší a výsledek samozřejmě taky. Američané dělají lívance v průměru centimetr silné, podávají je na talíři na sobě, ještě teplé je ozdobí porcí másla, velkou jako kopeček zmrzliny, polévají javorovým sirupem a krájejí všechny najednou jako dort. YES MADAM!

Přijďte Na Krétu a ochutnejte naší Ameriku! Je to srdcovka! Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Těšíme se na vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849