NOVINKY
Milovníci americké kuchyně, zbystřete! Největší americké pecky jsou zpět!
Novinky na STÁLÉM MENU
+420 603 175 849   |   Otevřeno denně 11:00 - 22:00
Na Krétě
  • MENU
  • O RESTAURACI
  • NÁŠ TÝM
  • REZERVACE
  • DÁRKOVÉ POUKAZY
  • GALERIE
  • BLOG
  • KONTAKT
PozvánkyTIPY

Pozvánka na dýňové menu

od Jitka Veselá 25 září, 2023
Dýňová sezóna v restauraci Na Krétě.
479

Přichází podzim a s ním období dýní. Připravili jsme pro vás moderní dýňové menu, ve kterém tuhle krásnou surovinu najdete v mnoha zajímavých úpravách, strukturách a kombinacích. Přijďte si k nám pochutnat!

ZVEME VÁS NA NAŠE NOVÉ SPECIÁLNÍ DÝŇOVÉ MENU!

Všechna jídla na tomto menu (kromě makovce) jsou BEZLEPKOVÁ!

Inovativní recepty v novém speciálním dýňovém menu
22.9. – 12.10. 2023

Krém z dýní hokaido je připravený s kari, kokosovým mlékem, zázvorem a pomerančem. Chuť dýňového oleje je zvýrazněná čerstvě opečenými a rozemletými dýňovými semínky. „ŽÁDNÁ NUDA“

dýňová polévka

První předkrm je tolik oblíbené tataki z hovězí svíčkové. Tentokrát jej servírujeme s majonézou z pečení dýně a houbičkami enoki. „TO CHCI TA-TA-KY“

Jako druhý předkrm jsme připravili božsky jemnou paštiku z krůtích jatýrek. Ta přímo volala po brusinkách a mandlích, takže tady budete dýni hledat marně.  „KDYŽ MUSÍŠ TAK MUSÍŠ“

Krůtí játra, paštika, brusinky, mandle, bagetka.

První hlavní chod je kachní prsíčko upravené metodou sous-vide s omáčkou demi-glace a opečeným jelítkovým prejtem. Pyré z máslové dýně je jemné a nechá vyniknout chuti masa. Karamelizovaná cibulka potěší svou sladkokyselostí.  „PREJ(T) DOBRÝ“

Kachní prso, prejt, demiglace, dýně.

Pro milovníky masa máme jako hlavní chod grilovaný vepřový tomahawk s rozmarýnovou omáčkou, restovanou pečenou dýníí, červenou řepou a batáty. Hravost pokrmu dodává gel z dýňovo-ananasového kompotu s hřebíčkem  a badyánem. „TO JE MASO“

Vepřový tomahawk, steak, rozmarýn, batáty, řepa, dýně, ananas.

Salát tvoří barevné listy červené řepy, crispy salát a baby špenát. Dominantou je pečená dýně hokaido a italský sýr  gorgonzola. Doplňkem pakk čerstvé fíky, borůvky a vlašské ořechy. Chuť jemně podtrhuje dressing z medu, hrujbozrnné hořčice a citronové šťávy. „BAREVNÉ A HRAVÉ“

Gorgonzola, dýně, vlašské ořechy, fíky, borůvky, baby špenát, červená řepa, crispy salát, med, hrubozrnná hořčice, citron.

Pro dezert jsme zvolili jinou sezónní surovinu – švestky. A mák. Upekli jsme makovec. Polovinu švestek jsme naložili v rumu s badyánem a skořicí a z druhé poloviny udělali omáčku. Sladkokyselý krém z mascarpone s limetkovou šťávou a kůrou pak dodává dezertu svěžest a lehkost. K dezertu servírujeme panáka švestkové šťávy s rumem. „ŠVESTIČKY Z NAŠÍ ZAHRÁDKY“

Makovec, švestky, rum, mascarpone, limetky.

 

Nové dýňové menu je plné krásných jídel, nových i tradičních ingrediencí. Přijďte, vyzkoušejte a dejte nám zpětnou vazbu, budeme za ni moc rádi. 

Těšíme se na Vás!

Tým Na Krétě

Rezervace na: 603 175 849

www.restauracenakrete.cz

DÝNĚPOZVÁNKA
3 FacebookTwitterLinkedinEmail
předchozí příspěvek
Pozvánka na nové letní menu
následující příspěvek
DÝNĚ, TIPY JAK NA NĚ!

Možná vás bude také zajímat

Milovníci americké kuchyně, zbystřete! Největší americké pecky jsou...

29 května, 2025

Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové...

1 května, 2025

Velikonoce v restauraci Na Krétě: velikonoční menu plné...

8 dubna, 2025

Autentická francouzská kuchyně Na Krétě! Nenechte si ji...

20 března, 2025

Nejlepší řízky teď Na Krétě! Vídeňák, panenka nebo...

28 února, 2025

Nejlepší steaky v okolí Prahy? Teď na Krétě...

7 února, 2025

Autentická mexická kuchyně! Na Krétě opět servírujeme nejbarevnější...

10 ledna, 2025

Vánoční menu v restauraci Na Krétě: zveme vás...

13 prosince, 2024

Kam na zvěřinové hody? No přece k nám...

22 listopadu, 2024

Lanýžový speciál: černé zlatoje zpět Na Krétě!

19 října, 2024

Sledujte nás

Facebook Instagram

Rubriky

  • Články (9)
  • Kariéra (1)
  • Novinky (27)
  • Pozvánky (35)
  • Recepty (4)
  • TIPY (40)

Nejnovější příspěvky

  • Milovníci americké kuchyně, zbystřete! Největší americké pecky jsou zpět!

  • Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové chřestové menu

  • Velikonoce v restauraci Na Krétě: velikonoční menu plné jarních chutí

  • Autentická francouzská kuchyně Na Krétě! Nenechte si ji ujít!

Novinky Na Krétě

  • Milovníci americké kuchyně, zbystřete! Největší americké pecky jsou zpět!

    29 května, 2025
  • Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové chřestové menu

    1 května, 2025
  • Velikonoce v restauraci Na Krétě: velikonoční menu plné jarních chutí

    8 dubna, 2025
  • Autentická francouzská kuchyně Na Krétě! Nenechte si ji ujít!

    20 března, 2025
  • Nejlepší řízky teď Na Krétě! Vídeňák, panenka nebo srnčí? Který bude váš nej?

    28 února, 2025

Newsletter

Přihlašte se k odběru našeho šťavnatého foodletteru. Posíláme ho jednou za 3 týdny a vy budete první, kdo se dozví o našem novém speciálním menu!

  • Facebook
  • Instagram
Footer Logo
  • IMPRESSUM
  • COOKIES
  • KONTAKT
  • ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

© 2016 - 2024   Hedvika Koželuhová | NA KRÉTĚ
Webdesign Kateřina Šváchová | creative services

I u nás pečeme cookies
Dovolíte nám pracovat s cookies, abychom věděli, jak to u nás na webu žije a mohli obsah stránek neustále zlepšovat?
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Analytické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
PŘEDVOLBY
{title} {title} {title}
Na Krétě
  • MENU
  • O RESTAURACI
  • NÁŠ TÝM
  • REZERVACE
  • DÁRKOVÉ POUKAZY
  • GALERIE
  • BLOG
  • KONTAKT