Léto nabírá svůj poslední dech a my jsme připravili ještě jedno veskrze letní menu. Přijďte si k nám pochutnat!
ZVEME VÁS NA NAŠE NOVÉ SPECIÁLNÍ MENU!
Když vyjíždí nové menu z kuchyně, vždy se těšíme, jak na něj budete reagovat a co bude vaše nejoblíbenější. Také si přejeme, abyste vyzkoušeli i novinky a kombinace, které vám na první pohled budou připadat přinejmenším trochu zvláštní. Věřte, že vše jsme předem dobře promysleli a dokonale vychutili tak, abychom vás mile a příjemně překvapili! Naše motto je „stát na místě znamená jít zpátky“!
Všechna jídla na tomto menu (kromě lívanců samozřejmě) jsou BEZLEPKOVÁ!
Inovativní recepty v novém speciálním menu
25.8. – 21.9. 2023
Krém z pečených rajčat na olivovém olej a tymiánu servírujeme s lahodným sýrem burrata a bazalkovým pestem. „NEBESKÁ LAHODA“
První předkrm je inspirovaný centrálním Španělskem – rajčata „BÝČÍ SRDCE“ jsou tence nakrájená na carpaccio a ochucená čerstvou solí, pepřem a bylinkovým olejem. Výraznou chuť jídlu dodávají filety ančoviček, cibulová majonéza a kapary. Pokrm u stolu zaléváme vychlazeným gazpachem a servírujeme s domácími dýňovo-parmazánovými krekry. „NENÍ RAJČE JAKO RAJČE“
![Rajčata, býčí srdce, gazpacho, ančovičky, kapary, cibulová majonéza.](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2023/08/carpacio-z-rajcat-byci-srdce.jpg)
Druhý předkrm je sashimi z lososa s limetkovo-zázvorovým přelivem. Lehkost porkmu dodává quinoový salátek, křupavost smažená quinoa a výjimečnost lososový kaviár. „TOP STROP“
![Sashimi z lososa, losos, lososový kaviár, quinoa, smažená quinoa, tabouleh, salátek, zázvor, limetky.](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2023/08/sashimi-z-lososa.jpg)
První hlavní chod je grilované chapadlo z chobotnice doplněné jemným kukuřičným pyré, bylinkovým přelivem a malým salátem tabouleh. „SRDCOVKA“
![Chobotnice, kukuřičné pyré, kukuřice, bylinky, bylinková omáčka, chimichuri, tabouleh.](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2023/08/chobotnice.jpg)
Pro milovníky masa máme jako hlavní chod grilovaný flank steak podávaný s opečenými brambůrkami grenaille, stonkovou brokolicí a luxusní pepřovou omáčkou s kapkou brandy. „DYCKY PEPŘOVKA“
![Flank steak, grenaille, stonková brokolice, pepřová omáčka, pepřovka.](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2023/08/flank-steak-s-peprovkou.jpg)
Tradiční lívance jsme doplnili přelivem z rozmačkaných borůvek z brdských lesů, zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. „NEJLEPŠÍ KLASIKA“
![Borůvky, lívance, lívance s borůvkovým rozvarem, lesní borůvky, české borůvky.](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2023/08/livance-s-boruvkama.jpg)
Velmi oblíbeným je pak JAHODOVÝ TATARÁČEK s mátou a vanilkovou zmrzlinou. „EVERGREEN“
![Jahody, jahodový tataráček, zmrzlina, vanilková zmrzlina.](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2023/08/tatarak-jahody.jpg)
Ani o salát jsme vás neochudili. Zvolili jsme kombinaci uzeného lososa, křepelčích vajec, kaviáru a sladkokyselých jablíček granny smith. Dressing je jogurtový s bylinkami. „LOSOS JE BOSS“
![Salát, uzený losos, kaviár, jablka granny smith, křepelčí vejce.](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2023/08/salat-s-uzenym-lososem-1.jpg)
Poslední letní menu je plné krásných jídel, nových i tradičních ingrediencí. Přijďte, vyzkoušejte a dejte nám zpětnou vazbu, budeme za ni moc rádi.
Těšíme se na Vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849