Přichází podzim a s ním období dýní. Připravili jsme pro vás moderní dýňové menu, ve kterém tuhle krásnou surovinu najdete v mnoha zajímavých úpravách, strukturách a kombinacích. Přijďte si k nám pochutnat!
ZVEME VÁS NA NAŠE NOVÉ SPECIÁLNÍ DÝŇOVÉ MENU!
Všechna jídla na tomto menu (kromě makovce) jsou BEZLEPKOVÁ!
Inovativní recepty v novém speciálním dýňovém menu
22.9. – 12.10. 2023
Krém z dýní hokaido je připravený s kari, kokosovým mlékem, zázvorem a pomerančem. Chuť dýňového oleje je zvýrazněná čerstvě opečenými a rozemletými dýňovými semínky. „ŽÁDNÁ NUDA“
První předkrm je tolik oblíbené tataki z hovězí svíčkové. Tentokrát jej servírujeme s majonézou z pečení dýně a houbičkami enoki. „TO CHCI TA-TA-KY“
Jako druhý předkrm jsme připravili božsky jemnou paštiku z krůtích jatýrek. Ta přímo volala po brusinkách a mandlích, takže tady budete dýni hledat marně. „KDYŽ MUSÍŠ TAK MUSÍŠ“
První hlavní chod je kachní prsíčko upravené metodou sous-vide s omáčkou demi-glace a opečeným jelítkovým prejtem. Pyré z máslové dýně je jemné a nechá vyniknout chuti masa. Karamelizovaná cibulka potěší svou sladkokyselostí. „PREJ(T) DOBRÝ“
Pro milovníky masa máme jako hlavní chod grilovaný vepřový tomahawk s rozmarýnovou omáčkou, restovanou pečenou dýníí, červenou řepou a batáty. Hravost pokrmu dodává gel z dýňovo-ananasového kompotu s hřebíčkem a badyánem. „TO JE MASO“
Salát tvoří barevné listy červené řepy, crispy salát a baby špenát. Dominantou je pečená dýně hokaido a italský sýr gorgonzola. Doplňkem pakk čerstvé fíky, borůvky a vlašské ořechy. Chuť jemně podtrhuje dressing z medu, hrujbozrnné hořčice a citronové šťávy. „BAREVNÉ A HRAVÉ“
Pro dezert jsme zvolili jinou sezónní surovinu – švestky. A mák. Upekli jsme makovec. Polovinu švestek jsme naložili v rumu s badyánem a skořicí a z druhé poloviny udělali omáčku. Sladkokyselý krém z mascarpone s limetkovou šťávou a kůrou pak dodává dezertu svěžest a lehkost. K dezertu servírujeme panáka švestkové šťávy s rumem. „ŠVESTIČKY Z NAŠÍ ZAHRÁDKY“
Nové dýňové menu je plné krásných jídel, nových i tradičních ingrediencí. Přijďte, vyzkoušejte a dejte nám zpětnou vazbu, budeme za ni moc rádi.
Těšíme se na Vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849