Chřestová sezóna je tu letos díky teplejšímu počasí dřív a my jsme za to rádi! Stejně jako loni si pro čerstvý chřest jezdíme do Hostína u Vojkovic přímo k pěstitelům. Připravili jsme pro vás následující menu:
POZOR LETÍ K VÁM NÁŠ NOVÝ DEZERT ALIAS „CRUSH PAVLOVA“!
Chřestové menu je svěží, zelenobílé a plné chuti!
19.4. – 16.5. 2024
POLÉVKA – chřestový krém z bílého a zeleného chřestu pasírujeme přes jemné síto a zjemňujeme smetanou. Nezbytnou součástí jsou kousky chřestu. Polévku servírujeme s domácí tyčinkou grissini obalenou v parmské šunce.
![Chřestové menu - polévka chřestový krém, speciální menu restaurace Na Krétě, fine dining v Praze a okolí](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/04/EQF06902-1024x683.jpg)
PRVNÍ PŘEDKRM je tradiční – blanšírovaný zelený chřest obalený parmskou šunkou je doplněný holandskou omáčkou, zastřeným vejcem a koprovým olejem.
![Chřestové menu - blanšírovaný zelený chřest, speciální menu restaurace Na Krétě, fine dining v Praze a okolí](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/04/EQF06912-1024x683.jpg)
DRUHÝ PŘEDKRM je odvážnější – blanšírovaný bílý chřest nejprve grilujeme na hnědém másle a pak sypeme lískooříškovou strouhankou a křupavou slaninou. Hravost a šmrnc pokrmu dodává aioli z černého česneku!
![Chřestové menu - blanšírovaný bílý chřest, speciální menu restaurace Na Krétě, fine dining v Praze a okolí](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/04/EQF06919-1024x683.jpg)
Hlavní chody CHŘESTOVÉHO MENU jsou tentokrát TŘI:
PRVNÍ HLAVNÍ CHOD – Chřestové rizoto s parmazánovou omáčkou, blanšírovaným zeleným a bílým chřestem, restovanými smrži na másle s medvědím česnekem a pecorinovými chipsy.
![Chřestové menu - chřestové rizoto, speciální menu restaurace Na Krétě, fine dining v Praze a okolí](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/04/EQF06893-1024x683.jpg)
DRUHÝ HLAVNÍ CHOD – je steak z losossa s blanšírovaným zeleným chřestem, holandskou omáčkou a restovanými grenaillemi.
![Chřestové menu - steak z lososa s blanšírovaným zeleným chřestem, speciální menu restaurace Na Krétě, fine dining v Praze a okolí](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/04/EQF06866-1024x683.jpg)
TŘETÍ HLAVNÍ CHOD – je brazilský chuck eye steak s omáčkou demiglace a smrži restovanými na másle s medvědím česnekem, bramborové pavé a zelený a bílý blanšírovaný chřest.
![Chřestové menu - cbrazilský chuck yey stea se smrži a blanšírovaným chřestem, speciální menu restaurace Na Krétě, fine dining v Praze a okolí](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/04/EQF06874-1024x683.jpg)
SALÁT jsme připravili z tence nakrájeného čerstvého zeleného a bílého blanšírovaného chřestu s mrkvičkou a červenou cibulkou, mátou, hladkolistou petrželkou a pistáciemi. Dressing je z hrubozrnné hořčice a salátu vévodí GRILOVANÉ HALOUMI.
![Chřestové menu - salát z bílého a zeleného chřestu se sýrem haloumi, speciální menu restaurace Na Krétě, fine dining v Praze a okolí](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/04/EQF06847-1024x683.jpg)
DEZERT – sladkou tečkou je PAVLOVA s náplní z lesního ovoce, limetkovým creme fresh, rebarborou, čerstvým ovocem a bezé tyčinkami s mandlovým posypem. CRUSH BOOM BANG!
![Skvělý dezert - crush pavlova, speciální menu restaurace Na Krétě, fine dining v Praze a okolí](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/04/EQF06856-1024x683.jpg)
![](https://www.restauracenakrete.cz/wp-content/uploads/2024/04/EQF06861-1024x683.jpg)
CHŘEST OPRAVDU MILUJEME! Pokud Vám naše nové chřestové menu zní lákavě, budeme se na vás těšit na jarní Krétě a snad již brzy i na sluncem zalité terásce 😊. Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849