NOVINKY
Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové chřestové menu
Novinky na STÁLÉM MENU
+420 603 175 849   |   Otevřeno denně 11:00 - 22:00
Na Krétě
  • MENU
  • O RESTAURACI
  • NÁŠ TÝM
  • REZERVACE
  • DÁRKOVÉ POUKAZY
  • GALERIE
  • BLOG
  • KONTAKT
NovinkyPozvánkyTIPY

Dýně a brusinky Na Krétě: Ochutnejte naše speciální dýňové menu!

od Jitka Veselá 27 září, 2024
175

Je tu podzim a s ním i dýně. A aby to nebyla nuda, přidali jsme k tradičním dýním ještě brusinky. Tyhle dvě ingredience najdete v našem dýňovém speciálu na každém talíři, ne však úplně prvoplánově.

DÝNĚ A BRUSINKY DO KAŽDÉ PUSINKY!

DÝNĚ a BRUSINKY NA KAŽDÉM TALÍŘI

27.9. – 17.10. 2024

Dýně je královna podzimu

Dýně je královnou podzimní kuchyně. Její sytá oranžová barva a jemně nasládlá chuť přinášejí na talíř hřejivou, pohodovou atmosféru. Dýně jsou výživné (ale nízkokalorické) a snadno kombinují s dalšími typicky podzimními surovinami, jako jsou jablka, ořechy či právě brusinky, a jejich univerzální použití naslano i nasladko je činí oblíbenou součástí sezónního vaření. Dýňový speciál jsme pro vás připravili i vloni a také jsme přidali na blog pár dýňových tipů na zpracování a uskladnění.

Tradiční dýně netradičně

V restauraci Na Krétě si rádi hrajeme. Vymýšlíme, jak tradiční suroviny pojmout zajímavě a netradičně. Pojďme se podívat, na co vás chceme nalákat tentokrát:

POLÉVKA – Dýňový krém je lehce ovoněný římským kmínem a zjemněný smetanou. Říz mu dodává restované chorizo, hravost sladkokyselé brusinkové perly a křupavost dýňová semínka a kadeřávkový chips. ESENCE PODZIMU!

Recepty z dýně na speciálním podzimním menu v restauraci Na Krétě v Hořovicích. Fine dining v okolí Prahy. Dýňový krém s brusinkami - přijďte ochutnat!

PRVNÍ PŘEDKRM je zapečená špagetová dýně. Dýni nejprve předpečeme, vydlabeme a smícháme se špenátem na česneku se zakysanou smetanou. Vrátíme do dýně, poklademe cherry rajčátky, posypeme tymiánem a fetou a necháme zapéct. HRAVOST! 

Recepty z dýně na speciálním podzimním menu v restauraci Na Krétě v Hořovicích. Fine dining v okolí Prahy. Přijďte ochutnat třeba zapečenou špagetovou dýni se špenátem a sýrem feta.

DRUHÝ PŘEDKRM je tataki – hovězí svíčkovou zprudka osmahneme a nakrájíme na plátky. Každý plátek zdobíme majonézou z pečené dýně, sušeným česnekem, nakládanou červenou cibulkou a slámou z jarní cibulky. SOUHRA CHUTÍ! 

Recepty z dýně na speciálním podzimním menu v restauraci Na Krétě v Hořovicích. Fine dining v okolí Prahy. Přijďte si pochutnat třeba na tataki z hovězí svíčkové s majonézou z pečené dýně.

SALÁT – Kousky máslové dýně pečené s kardamomem a spařené kapustičky restujeme na medu a doplňujeme sladkou italskou gorgonzolou, vlašskými ořechy, dýňovými semínky a brusinkami. Vše sedí na míchaném listovém salátku s brusinkovým vinaigrettem. BARVY! 

Recepty z dýně na speciálním podzimním menu v restauraci Na Krétě v Hořovicích. Fine dining v okolí Prahy. Pro odlehčení podáváme salát s pečenou dýný, gorgonzolou, vlašskými ořechy a brusinkami.

Hlavní chody MENU jsou:

PRVNÍ HLAVNÍ CHOD – telecí ossobuco upečené doměkka servírujeme s dýňovým rizotem, gremolatou a bylinkovým olejem. PODZIM V ITÁLII!   

Recepty z dýně na speciálním podzimním menu v restauraci Na Krétě v Hořovicích. Fine dining v okolí Prahy. V kategorii hlavních chodů je z čeho vybírat - telecí ossobuco servírujeme s dýňovým rizotem.

DRUHÝ HLAVNÍ CHOD – Jehněčí kotletky doplňuje restovaná špagetová dýně na másle s tymiánem, stonková brokolice a silná omáčka demi-glace. Brusinkové perly dodají pokrmu sladkokyselost a sláma z jarní cibulky hravé křupnutí. JEDINĚ JEHNĚ! 

Recepty z dýně na speciálním podzimním menu v restauraci Na Krétě v Hořovicích. Fine dining v okolí Prahy. Jehněčí kotletky doplňuje restovaná špagetová dýně.

DEZERT – dortík z čokoládové pěny je posazený na křupavé kávové sušence a skrývá v sobě vklad v podobě kávového cremeux. Ani sladká tečka se neobejde bez brusinek. Skrývají se spolu s višněmi v kompotu, které dortík příjemně doplňuje svou výraznou sladkokyselou chutí. SVŮDNOST! 

Dortík z čokoládové pěny s brusinkami a višněmi v kompotu.

Podzim je krásný – v přírodě i v kuchyni. Přijďte si  od 27.9. do 17.10. Na Krétu vychutnat ten náš! Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.

Těšíme se na vás!

Tým Na Krétě

Rezervace na: 603 175 849

www.restauracenakrete.cz

DÝNĚPOZVÁNKA
0 FacebookTwitterLinkedinEmail
předchozí příspěvek
Asijská kuchyně Na Krétě: Ochutnejte naše speciální asijské menu!
následující příspěvek
Lanýžový speciál: černé zlato
je zpět Na Krétě!

Možná vás bude také zajímat

Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové...

1 května, 2025

Velikonoce v restauraci Na Krétě: velikonoční menu plné...

8 dubna, 2025

Autentická francouzská kuchyně Na Krétě! Nenechte si ji...

20 března, 2025

Nejlepší řízky teď Na Krétě! Vídeňák, panenka nebo...

28 února, 2025

Nejlepší steaky v okolí Prahy? Teď na Krétě...

7 února, 2025

Autentická mexická kuchyně! Na Krétě opět servírujeme nejbarevnější...

10 ledna, 2025

Vánoční menu v restauraci Na Krétě: zveme vás...

13 prosince, 2024

Kam na zvěřinové hody? No přece k nám...

22 listopadu, 2024

Lanýžový speciál: černé zlatoje zpět Na Krétě!

19 října, 2024

Asijská kuchyně Na Krétě: Ochutnejte naše speciální asijské...

9 září, 2024

Sledujte nás

Facebook Instagram

Rubriky

  • Články (9)
  • Kariéra (1)
  • Novinky (26)
  • Pozvánky (34)
  • Recepty (4)
  • TIPY (39)

Nejnovější příspěvky

  • Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové chřestové menu

  • Velikonoce v restauraci Na Krétě: velikonoční menu plné jarních chutí

  • Autentická francouzská kuchyně Na Krétě! Nenechte si ji ujít!

  • Nejlepší řízky teď Na Krétě! Vídeňák, panenka nebo srnčí? Který bude váš nej?

Novinky Na Krétě

  • Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové chřestové menu

    1 května, 2025
  • Velikonoce v restauraci Na Krétě: velikonoční menu plné jarních chutí

    8 dubna, 2025
  • Autentická francouzská kuchyně Na Krétě! Nenechte si ji ujít!

    20 března, 2025
  • Nejlepší řízky teď Na Krétě! Vídeňák, panenka nebo srnčí? Který bude váš nej?

    28 února, 2025
  • Nejlepší steaky v okolí Prahy? Teď na Krétě ve steakovém menu!

    7 února, 2025

Newsletter

Přihlašte se k odběru našeho šťavnatého foodletteru. Posíláme ho jednou za 3 týdny a vy budete první, kdo se dozví o našem novém speciálním menu!

  • Facebook
  • Instagram
Footer Logo
  • IMPRESSUM
  • COOKIES
  • KONTAKT
  • ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

© 2016 - 2024   Hedvika Koželuhová | NA KRÉTĚ
Webdesign Kateřina Šváchová | creative services

I u nás pečeme cookies
Dovolíte nám pracovat s cookies, abychom věděli, jak to u nás na webu žije a mohli obsah stránek neustále zlepšovat?
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Analytické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
PŘEDVOLBY
{title} {title} {title}
Na Krétě
  • MENU
  • O RESTAURACI
  • NÁŠ TÝM
  • REZERVACE
  • DÁRKOVÉ POUKAZY
  • GALERIE
  • BLOG
  • KONTAKT