Na Krétě jsme se tentokrát rozhodli vzdát hold tomu, co máme nejraději – poctivé české kuchyni. V novém speciálním menu přinášíme tradiční recepty a klasické chutě v novém, svěžím provedení a s lehkostí současné gastronomie. Výsledek? Menu, které překvapí a potěší všechny, kdo mají rádi českou kuchyni v moderním pojetí.
TRADIČNÍ CHUTĚ ZŮSTÁVAJÍ !
Zveme Vás na naši novou speciální nabídku:
SPECIÁLNÍ MENU PLNÉ DOMÁCÍCH CHUTÍ
14. listopadu – 11. prosince 2025
POLÉVKA
Kulajda se ztraceným vejcem a koprovým olejem – jemná, krémová a dokonale vyvážená kulajda, jak ji máte rádi, s moderním twistem. Ztracené vejce má uvnitř perfektní strukturu a kapka koprového oleje doladí chuť i aroma polévky.

PŘEDKRMY
Domácí bramboráčky s bílým zelím, uzeným masem a česnekovým dipem
Křupavé bramboráčky s lehce pikantním dipem jsou poctou klasické české kuchyni. Chuť uzeného masa a jemně kyselého zelí vytváří harmonii, která voní domovem.

Marinovaný pstruh s fermentovanou zeleninou, okurkovou šťávou a kaviárem z koprového oleje – moderní, lehký a svěží předkrm se zajímavým kontrastem chutí.

SALÁT
Listový salát s grilovaným hermelínem ve slanině, s čerstvými hruškami a brusinkovým dresinkem – spojení jemného hermelínu, nasládlých hrušek a brusinkové omáčky tvoří skvělou kombinaci. Salát, který stojí za to ochutnat.

HLAVNÍ CHODY
Kančí hřbet se šípkovou omáčkou, mandlovými kroketami a nakládaným černým rybízem
Jemné kančí maso servírujeme se šípkovou omáčkou a křupavými mandlovými kroketami. Nakládaný černý rybíz je skvělým doplňkem ke zvěřině a dodává pokrmu kyselou svěžest – každé sousto nese chuť českých lesů a vůní podzimu.

Plněný bramborový knedlík s trhaným vepřovým masem na medu – „BLBOUN“, s bílým zelím, smaženou cibulkou a škvarky z uzeného masa – klasika, kterou jsme dovedli k dokonalosti. Kombinace šťavnatého masa, bramborového těsta a křupavých uzených škvarků a cibulky přináší autentickou chuť české kuchyně, jak ji milujeme.

Filety ze pstruha s libečkovým chimichuri, citrónovým gelem, celerovým pyré a smaženým kadeřávkem – jemná ryba, svěží citrusové tóny a nezaměnitelná bylinková vůně libečku. Rybí chod, který ukazuje, že česká kuchyně umí být moderní i lehká.

DEZERTY
Domácí mini koblihy s jahodovou marmeládou, vanilkovým krémem a čerstvým ovocem
Nadýchané, voňavé a klasické zároveň – připomínka dětství a dezert, který potěší každého.

Čokoládový Žalud s pekanovým smetanovým krémem, hruškovým vkladem a podzimním kořením
Hravá sladká tečka v barvách podzimu, přesně v duchu restaurace Na Krétě.

Tradiční české menu v moderním pojetí
U nás Na Krétě věříme, že česká kuchyně má stále co nabídnout. Poctivé suroviny a trocha kreativity proměňují tradiční recepty v gastronomický zážitek, který si budete pamatovat. Přijďte na náš nový speciál a přesvědčte se, že klasika nikdy nevyjde z módy.
Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.
Těšíme se na vás!
Tým Na Krétě
Rezervace na: 603 175 849