NOVINKY
Milovníci americké kuchyně, zbystřete! Největší americké pecky jsou zpět!
Novinky na STÁLÉM MENU
+420 603 175 849   |   Otevřeno denně 11:00 - 22:00
Na Krétě
  • MENU
  • O RESTAURACI
  • NÁŠ TÝM
  • REZERVACE
  • DÁRKOVÉ POUKAZY
  • GALERIE
  • BLOG
  • KONTAKT
NovinkyPozvánkyTIPY

Už rostou! Zveme vás na naše speciální liškové menu!

od Jitka Veselá 6 června, 2024
houby lišky, recepty z lišek, liškové menu, fine dining v restauraci Na Krétě, Hořovice, fine dining Praha a okolí
411

V našich speciálech se snažíme nabízet hlavně sezónní suroviny. Letošní počasí nám to maličko komplikuje. Lišky začaly růst dříve. Přesto jsme i letos jejich rychlý nástup zachytili, recepty z lišek vyladili k dokonalosti a nyní vám můžeme hrdě předložit krásné speciální menu:

BĚŽÍ LIŠKY NA KRÉTU!

Poběžte Na Krétu i vy a ochutnejte naše liškové menu!

6. – 26.6. 2024

POLÉVKA – tradiční česká kulajda je v našem podání jemná, lehká, ale krémová. Prim hrají čerstvé i námi nakládané lišky ve sladkokyselém nálevu s tymiánem a chuť doplňuje perfektně připravené zastřené vejce.

Recepty z lišek - kulajda s liškami

PRVNÍ PŘEDKRM je opečená bruschetta s krémovým liškovým ragú a bylinkovou omáčkou. Jednoduchý, ale báječný předkrm vás příjemně naladí na další chody.

recepty z lišek - bruschetta s krémovým liškovým ragú 
Fine dining - restaurace Na Krétě

DRUHÝ PŘEDKRM je oblíbené tataki z hovězí svíčkové. Zprudka opečený kus kvalitního čistého masa je filírovaný a dochucený majonézou s dijonskou a hrubozrnnou hořčicí. Pokrm zdobí čerstvé restované a nakládané lišky.

recepty z lišek - tataki z hovězí svíčkové s liškami
Fine dining - restaurace Na Krétě

SALÁT jsme připravili míchaný s cherry rajčátky a rukolou. Hlavní složkou je uzená pancetta, zastřené vejce a samozřejmě čerstvé restované a nakládané lišky. Medovo-hořčičný dressing pak jen příjemně dolaďuje celkovou chuť tohoto salátu.

recepty z lišek - salát

Hlavní chody LIŠKOVÉHO MENU jsou:

PRVNÍ HLAVNÍ CHOD je kuřecí supreme, který nejprve upravujeme metodou sous-vide, abychom zajistili ideální propečenost. Lišková omáčka je krémová a plná chuti. Jako přílohu podáváme nakládané lišky a tarhoňu s brynzou a baby špenátem. Tato netradiční kombinace vás velmi mile překvapí!

recepty z lišek - kuřecí supreme, fine dining, restaurace Na Krétě, Hořovice

DRUHÝ HLAVNÍ CHOD je rib eye steak, který nejraději podáváme v úpravách medium-rare nebo medium. Omáčka je demi-glace a jako přílohu jsme zvolili liškové ragú a jemné petrželové pyré. Na křupnutí najdete na talíři petrželový chips.

recepty z lišek - rib eye steak s liškami, fine dining, restaurace Na Krétě, Hořovice

DEZERT – naše domácí tvarohové knedlíčky připravujeme na páře a hojně zaléváme mačkanými jahodami s cukrem. Zdobíme zakysanou smetanou a plátky restovaných mandlí.

Milovníci hub a lišek zvlášť si od 6. června Na Krétě přijdou na své. Pokud zrovna nejsou recepty z lišek vaše parketa, nezoufejte, máme samozřejmě i stálé menu, ze kterého si jistě vyberete! Přijďte Na Krétu a ochutnejte naší „LIŠČÍ“ NABÍDKU! Budeme rádi, když nás označíte ve fotkách na sociálních sítích nebo nám necháte komentář na našich profilech na Instagramu nebo Facebooku.

Těšíme se na vás!

Tým Na Krétě

Rezervace na: 603 175 849

www.restauracenakrete.cz

LIŠKYPOZVÁNKA
5 FacebookTwitterLinkedinEmail
předchozí příspěvek
Ochutnejte Ameriku –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nejlepší koktejly z USA!
následující příspěvek
Sezóna lišek je tu. Jak je využít v kuchyni?

Možná vás bude také zajímat

Milovníci americké kuchyně, zbystřete! Největší americké pecky jsou...

29 května, 2025

Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové...

1 května, 2025

Velikonoce v restauraci Na Krétě: velikonoční menu plné...

8 dubna, 2025

Autentická francouzská kuchyně Na Krétě! Nenechte si ji...

20 března, 2025

Nejlepší řízky teď Na Krétě! Vídeňák, panenka nebo...

28 února, 2025

Nejlepší steaky v okolí Prahy? Teď na Krétě...

7 února, 2025

Autentická mexická kuchyně! Na Krétě opět servírujeme nejbarevnější...

10 ledna, 2025

Vánoční menu v restauraci Na Krétě: zveme vás...

13 prosince, 2024

Kam na zvěřinové hody? No přece k nám...

22 listopadu, 2024

Lanýžový speciál: černé zlatoje zpět Na Krétě!

19 října, 2024

Sledujte nás

Facebook Instagram

Rubriky

  • Články (9)
  • Kariéra (1)
  • Novinky (27)
  • Pozvánky (35)
  • Recepty (4)
  • TIPY (40)

Nejnovější příspěvky

  • Milovníci americké kuchyně, zbystřete! Největší americké pecky jsou zpět!

  • Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové chřestové menu

  • Velikonoce v restauraci Na Krétě: velikonoční menu plné jarních chutí

  • Autentická francouzská kuchyně Na Krétě! Nenechte si ji ujít!

Novinky Na Krétě

  • Milovníci americké kuchyně, zbystřete! Největší americké pecky jsou zpět!

    29 května, 2025
  • Vůně chřestu je zpět! Přijďte ochutnat naše nové chřestové menu

    1 května, 2025
  • Velikonoce v restauraci Na Krétě: velikonoční menu plné jarních chutí

    8 dubna, 2025
  • Autentická francouzská kuchyně Na Krétě! Nenechte si ji ujít!

    20 března, 2025
  • Nejlepší řízky teď Na Krétě! Vídeňák, panenka nebo srnčí? Který bude váš nej?

    28 února, 2025

Newsletter

Přihlašte se k odběru našeho šťavnatého foodletteru. Posíláme ho jednou za 3 týdny a vy budete první, kdo se dozví o našem novém speciálním menu!

  • Facebook
  • Instagram
Footer Logo
  • IMPRESSUM
  • COOKIES
  • KONTAKT
  • ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

© 2016 - 2024   Hedvika Koželuhová | NA KRÉTĚ
Webdesign Kateřina Šváchová | creative services

I u nás pečeme cookies
Dovolíte nám pracovat s cookies, abychom věděli, jak to u nás na webu žije a mohli obsah stránek neustále zlepšovat?
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Analytické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
PŘEDVOLBY
{title} {title} {title}
Na Krétě
  • MENU
  • O RESTAURACI
  • NÁŠ TÝM
  • REZERVACE
  • DÁRKOVÉ POUKAZY
  • GALERIE
  • BLOG
  • KONTAKT